Scene 1 @ IVANOVS

Door Timo op zaterdag 13 april 2013 04:18 - Reacties (6)
Categorie: Expositieteasers, Views: 2.507

Kerstmis bij Ivanov is geschreven door Anton Vvdensky een russische schrijver die in zijn tijd door het russische regime werd onderdrukt. Zijn werken zijn hierdoor weinig opgevoerd en hebben een grote politieke lading.

Dit is het beeld van scene 1:
http://tweakers.net/ext/f/tsjB7qCi48FD1JiMvuYNOMf6/medium.jpg

De scene vangt aan met het binnen komen van de kinderen en het in het wit geklede kamermeisje. Dat in het begin, vrolijk begint aan haar dagtaak. In deze eerste scene wordt het meisje Sonja vermoord door het kamermeisje. Deze vind namelijk dat Sonja zich niet goed gedraagt. Het meisje sonja spreekt de woorden:
"Als dalijk iedereen met kerstmis er is, dan trek ik mijn jurk omhoog en laat ik iedereen alles zien"

Een absurdistisch geschreven satire op het communistische tijdperk.


Als iemand vragen of opmerkingen heeft hoor ik graag in de comments iets terug! Ook als je vragen hebt over wat het nou inhoud: theatervormgeving of andere vragen(praktische) laat maar komen!

De theater expositie start 3 Juni om 18.00 in Theater aan het Vrijthof in Maastricht en loopt tot 7 juni.
meer info

Volgende: Analysis of projections #La Fura del Baus 04-'13 Analysis of projections #La Fura del Baus
Volgende: Artistic Resumé 04-'13 Artistic Resumé

Reacties


Door steven, zaterdag 13 april 2013 10:01

Moet dit nu?
Leuk en aardig dat er ook wat anders op een tweakblog wordt gepost, maar dit is gewoon ordinaire reclame!

Door Tweakers user Timo, zaterdag 13 april 2013 12:01

De expositie is gewoon gratis hoor. Ik wil alleen mijn eindexamenwerk laten zien. Ben van plan om alles te documenteren dat ik voor de expositie maak. Hoopte juist dat er vragen en opmerkingen zouden komen waar ik op zou kunnen reageren, juist die vragen bereiden mij voor op mijn presentaties in Juni. Jammer dat je de open discussie er niet van inziet.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 13 april 2013 12:06]


Door Tweakers user Wouter.S, zaterdag 13 april 2013 12:52

steven schreef op zaterdag 13 april 2013 @ 10:01:
Moet dit nu?
Leuk en aardig dat er ook wat anders op een tweakblog wordt gepost, maar dit is gewoon ordinaire reclame!
Nogal zinloze reactie. Niemand verplicht je de tweakblogs te lezen...als het je niet interesseert skip het dan gewoon :?

Door steven, zaterdag 13 april 2013 13:48

@Wouter.s
dit is wel een hele grote dooddoener.
Tweakblogs worden met veel plezier gelezen (en geschreven) door mensen die iets met tweaken hebben.
ik vind het persoonlijk geen probleem als van de gebruikelijke onderwerpen wordt afgeweken om het over wat cultuur te hebben.
Wat mij hier tegen de borst stuiten was dat in mijn ogen Timo de tweakblogs niet gebruikt om zijn lezers of zichzelf te amuseren danwel te informeren, echter het ziet als een reclamemedium.
De vorige post van timo bestond uit zijn eigen C.V. ik vind dit niet te plek om open naar een baan te solliciteren.
Sinds de nieuwe layout van tweakers is er wat geklaagd over de teruggezakt bezoekers aantallen, ik vind het daarom ontverantwoord om te zeggen als je het niet leuk vind skip het gewoon.

@Timo
ik vind het leuk om toch iets anders te lezen, echter met je opstelling van je blog zie ik niet in waarover je nu een "open" discussie over wil. Ik ben zeker de zuurste niet en zou graag toch je nieuwe post lezen.

Door Tweakers user Wouter.S, zaterdag 13 april 2013 14:07

Ik denk niet dat mensen tweakers gaan bezoeken om enkel de tweakblogs te bekijken. Als de bezoekersaantallen terugvallen moeten ze vooral kijken naar echte site-inhoud en dan vooral de frontpage met nieuwsartikels. Met daarnaast de pricewatch en het forum etc

Ik heb tweakblogs altijd gezien als iets waar je volledig vrij bent om te schrijven wat je wilt (het wel netjes houden natuurlijk....). Uiteindelijk is tweakblogs gewoon een gratis blogservice, dus waarover je blogt moet je zelf maar weten. En als lezer pik je er uit wat je wilt en volg je de blogs die je wilt.

Maar inderdaad, als Timo een discussie wil voeren zal hij wel duidelijker een aanzet moeten geven :)

Door Tweakers user Timo, zaterdag 13 april 2013 15:39

Mijn cv en d'r bijbehorende text heb ik geplaatst als een stukje achtergrond informatie. Ik wil ook nog dingen gaan vertellen over proces, denkwijze en uitvoering. Ik heb een heel technisch plan klaarliggen waar ik graag over wil vertellen maar dat kan niet zonder eerst wat achtergrond informatie.

Ik zal proberen( dit is m'n 1e blog aanzet ) om iets meer gericht op dit publiek te schrijven. Ik ben alleen al zo lang in dit wereldje verdiept dat het lastig is er achter te komen welke uitleg en welke vragen ik mezelf zou moeten stellen. Ik wilde beginnen met het eerst tonen van een aantal scènes die ik ontworpen heb met een korte begeleidende text. Ik wil alleen ook geen ellendig lange posts schrijven.

Alleen tot zover weet ik nog niet waar precies de eventuele interesse van een medertweaker ligt; is dat behind the scenes,denkproces, manier van werken, achterliggende betekenis, koppeling met fotografie en dus digitale bewerking of technische details: CAD, of iets heel anders? :-)

Reageren is niet meer mogelijk